Logga in

Tävlingsregler

Pedal for Medal är endast öppen för arbetsplatser i Bergslagskommunerna Avesta, Fagersta, Hedemora och Norberg.

Tävlingen har fem huvudgrenar med 1:a, 2:a och 3:e priser i varje gren, Topplistan (totalsträcka till/från arbetet + tjänsteresor), Biltoppen (sträckor cyklade av bilister), Antal (flest cyklade sträckor till och från jobbet), Tjänstetoppen (flest tjänsteresor) och Poängtoppen (samla poäng genom veckans uppdrag). Lag om fyra personer varav minst en ska vara bilist (som vanligtvis kör bil till jobbet minst tre gånger i veckan). Bilister får bonus i poängtoppen. Varje lag ska ha en lagledare som anmäler laget med deltagarnas namn och e-post. Tävlingen kostar 100 kr per deltagare, alla anmälningsavgifter går till en cykeldator (levereras i samarbete med T&K´s Cykel i Avesta) eller en pannlampa till varje deltagare och priser. Varje arbetsplats kan ha hur många lag som helst. Ett lag kan bara vinna ett pris, en arbetsplats med flera lag kan vinna flera priser. Resultaten fylls i på webben och går att följa i realtid på bergslagen.pedalformedal.se.

Sträckor gjorda på elcykel registreras med fullt antal men halva avståndet.

På webbplatsen publiceras veckans uppdrag (som ger poäng i Poängtoppen) och deltagarna behöver bara registrera om de har klarat uppgiften eller inte. Exempel på uppdrag: Cyklat minst 5 dagar denna vecka, cyklat minst 10 sträckor denna vecka, ersatt en bilresa på fritiden med cykel, lånat ut cykel till en bilist, cyklat längre än förra veckan, motionscyklat minst x km på fritiden, använt hjälm alla gånger jag cyklat (denna vecka), kontrollerat att lyset på min cykel fungerar och skickat in en lagbild. Uppdraget en enskild vecka kan bestå av en eller flera uppgifter. En uppgift kan återkomma.

Det går också att utmana andra lag i en intern tävling. Man väljer då själv klass och vad vinnaren ska få. Här kommer inte priserna från arrangören. Sex månader efter tävlingen följer vi upp deltagare via mailenkäter.

Tävlingen pågår under perioden 4 maj - 31 maj.

Priser

Alla anmälningsavgifter går oavkortat till priser i tävlingen och en cykeldator (eller en pannlampa) till alla deltagare.

I var och en av de fem tävlingskategorierna delas pris ut till de tre främsta lagen. Ett lag kan dock endast vinna ett pris.

Hållbart resande